Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Mozaik - ploščice


Z uporabo novih materialov in tehnologij je izbira stenskih in talnih ploščic postala tako široka, da se je pogosto težko odločiti za nekaj posebnega in unikatnega. Ročno izdelani mozaiki so začetek prekrasne zgodbe, ki združuje originalnost ideje, posebnost in lepoto.

Ploščice z učinkom platna, lesa, kože, reliefne ploščice in ploščice z apliciranimi fotografijami – vse to najdemo pri modernih tehnologijah proizvodnje keramičnih ploščic, kakršne danes najdemo v specializiranih trgovinah s kopalniško in sanitarno opremo. In kaj, če kupec želi nekaj posebnega?

Tisto, kar masovna proizvodnja in današnja tehnologija ne moreta ustvariti, je unikaten, individualno oblikovan in ročno izdelan proizvod, kot so ročno izdelani mozaiki. Ker je izdelava takšnih mozaikov dolgotrajen posel, so pogosto dragi in nedostopni.

A ni treba, da je zmeraj tako. Ročno izdelani mozaiki v obliki ploščice standardne velikosti se lahko spretno kombinirajo z »navadnimi« ploščicami, tako da skupni strošek ni nujno velik, medtem ko je učinek pogosto bolj zanimiv od uporabe dragih industrijskih ploščic. Število uporabljenih mozaik- ploščic lahko niha: od samo par strateško nameščenih ploščic za poseben učinek do dela ali cele stene prekrite z mozaikom.

Mozaik-ploščice se izdelujejo na mrežici in se zelo preprosto polagajo. Poleg standardnih ploščic se lepijo na stensko površino in potem fugirajo. Izdelujejo se iz glaziranega stekla ali keramike, po želji lahko tudi s koščki ogledala, ki jim dajejo posebno svetlikajočo privlačnost. Pomembno je poudariti, da se velikost in dizajn lahko oblikujeta po dogovoru z naročnikom.

V svetu idej in neprestanega iskanja nečesa posebnega poskušamo v prostoru doseči kar največji učinek, vključno z njegovimi elementi. Tako je tudi z mozaik-ploščicami. V današnjem interierju, ki daje smisel željam samih uporabnikov, vse bolj prevladujejo neke nove oblike, ki spodbujajo k razmišljanju o materialih in funkcijah elementa. V tej celi zgodbi so se mozaik-ploščice odlično znašle. Izdelane so ročno, so unikatne in predstavljajo popoln spoj za izgled lepo urejenega prostora in kopalnice.

Če se v kopalnici položijo mozaik-ploščice, smo lahko prepričani, da bo prostor obdan s staro in starodavno tehniko, ki se popolnoma ujema z moderno urejeno kopalnico.