Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Materiali


Keramične ploščice kot začetna točka urejanja

Home_mk_2011_2_057

Preurejate kopalnico in ne veste, kje bi začeli? Začeti pri spremembi kopalniške opreme ali stilu urejanja? Morda je dobra zamisel, da pri razmišljanju o preurejanju začnete pri keramičnih ploščicah! Svetujemo vam, da začnete prav s ploščicami in tako določite bodoči izgled kopalnice.

Mozaik - ploščice

Home_mk_2011_1_050

Z uporabo novih materialov in tehnologij je izbira stenskih in talnih ploščic postala tako široka, da se je pogosto težko odločiti za nekaj posebnega in unikatnega. Ročno izdelani mozaiki so začetek prekrasne zgodbe, ki združuje originalnost ideje, posebnost in lepoto.

Kopalnica in steklo

Home_mk_2010_1_074

Steklo kot gradbeni in dekorativni element v kopalnicah je priznan in se uporablja na zelo veliko načinov. Steklo najpogosteje vidimo kot stekleno kabino za prhanje s pregradno steno ali brez nje ter kot ogledalo in stekleni umivalnik. Vse bolj dostopne so tudi steklene ploščice v raznih barvah in dimenzijah, pripravljene za oblaganje tal in sten v kopalnicah kot alternativa keramičnim ploščicam.

Les kot material v kopalnicah

Home_mk_2010_1_066

Čeprav so les kot material v kopalnicah in drugih sanitarnih prostorih v zadnjih desetletjih izrinili drugi materiali (predvsem keramika in razni polimerni materiali), se danes zdi, da je to bilo neupravičeno. Namreč, raziskave, ki so bile nedavno izvedene, kažejo, da uporaba lesa kot materiala v takšnih vlažnih prostorih sploh ne prestavlja higienskega problema.