Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Bela barva - večna klasika


Beli umivalniki, kadi ali kopalniške omarice se zdijo večni, ko gre za urejanje kopalnice. Bela barva je namreč prav gotovo nenadomestljiva, ko se ureja lep prostor in tudi priljubljena kopalnica.

Kljub veliki izbiri različnih kombinacij, ki se lahko ustvarijo z barvami, je bela barva tista, ki se jo najpogosteje sreča v kopalnici.

Bela barva ponazarja enostavnost in jasne linije. Z barvami je dovoljeno eksperimentirati, a le v okviru pravil lepega in skladnega urejanja ter v mejah dobrega okusa. Preveč barv v majhnem prostoru lahko deluje neurejeno. Zato je pomembno kopalnici dati jasno obarvano (belo) ozadje, ki bo v popolnosti gospodarilo prostoru.

Na voljo imamo detajle, kot sta npr. majhen okras na polici ali enostaven okvir s sliko, ki zadostujejo, da kopalnice postane prepoznaven in edinstven prostor. V bele kopalnice lepo pristajajo ogledala, še zlasti s posebnimi okvirji. Če je ogledalo unikatno, smo lahko prepričani, da bo dalo posebno dimenzijo priljubljenemu prostoru.

Beli kopalniški zidovi, tudi če so obloženi s keramičnimi ploščicami ali samo obarvani, prostoru dajejo svežino in tudi možnost nadgradnje z različno obarvanimi kopalniškimi elementi.

Dobro pa je vedeti, da se najbolj enostavne in morda tudi najlepše kombinacije ustvarjajo prav zahvaljujoč beli barvi. Glede na to, da kopalniški zidovi zavzemajo največjo površino v kopalnici, je odločitev, da jih pobarvamo v belo, še kako dobra poteza. Beli zidovi dopuščajo možnost, da se pri urejanju izberejo kopalniški elementi močnih barv, kot sta rdeča ali modra.

Vendar se tudi pastelne, nežne barve lepo navezujejo na osnovno belo barvo. Če je kopalnica nekoliko večja, lahko kombinacije in igre z barvami privedejo do lepega in prijetnega ambienta.

Če začenjate z letnim preurejanjem kopalnice, razmislite o kombinaciji belih ploščic z različnimi niansami pastelnih barv, npr. zelene ali vijolične. Kopalniški elementi naj bodo vsekakor v beli barvi. Robovi elementov so lahko iz lesa, a zelo enostavni.

Če se odločite za belo barvo kot glavno vodilo urejanja kopalnice, je nekaj zagotovo – to je dobra pot za urejanje lepe kopalnice!