Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Spalnica s pogledom na kopalnico


Danes se k urejanju kopalnice pristopa z veliko pozornostjo. Svetuje se posvet z arhitekti in notranjimi oblikovalci in obišče se veliko trgovin s kopalniško opremo. Kopalnica se vse bolj pogosto nahaja neposredno ob spalnici ali je z njo povezana z drsnimi vrati.

V iskanju večjih in zračnejših prostorov v domu se vse več pozornosti namenja združitvi posameznih prostorov v enega. Tako se kopalnica približuje spalnici. To ni novost, ampak je kljub temu v zadnjih nekaj letih opaziti značilni napredek na področju takih rešitev.

Kopalnica predstavlja novo izkušnjo uživanja. Novi stili urejanja narekujejo enostavnost in lahkotnost, konec koncev pa kopalnica postaja prostor, v katerem bodo vsi enako uživali. Načini, na katere se doseže sproščena atmosfera, niso več neznanka: blagi in umirjeni toni barv, lepe in enostavne linije kopalniških elementov, nevpadljivost, prijetna razsvetljava, moderen dizajn itd.

Kopalnica, ki je nameščena neposredno ob spalnico, narekuje novo dimenzijo urejanja kopalnice in tudi spalnice. Najbolj pogosto sta ta dva prostora ločena z drsnimi vrati, kar dodatno poudarja njuno povezavo. Če govorimo o taki ureditvi, je treba predpostaviti, da gre za velik dom, v katerem se taka rešitev lahko izvede. Toda to vsekakor ni pravilo. Tudi v manjših prostorih se lahko izvedejo takšne rešitve na zelo lep in simpatičen način.

Danes je večina modernih kopalnic urejenih in zamišljenih tako, da uporabnikom nudi in zagotovi ugodno atmosfero ter izpolni pričakovanja kopalnice kot malega spa-centra v lastnem domu. V večjih prostorih pa svoje mesto lahko najde tudi majhna hišna savna.

Kopalnica kot wellness prostor je navdih mnogim arhitektom in notranjim oblikovalcev kot tudi proizvajalcem kopalniške opreme. Išče se popolnost v izvedbah, materialih, barvah kot tudi v funkcijah elementov, ki morajo izpolniti vse zahteve izbirčnih uporabnikov. Vendar ne gre samo za izbirčnost, temveč bolj za današnji sodoben način življenja, kjer imata glavno besedo stres in pomanjkanje časa. V skladu s tem v domu iščemo maksimalno ugodje in mir. Prav kopalnica je prostor, v katerem se lahko najde »izgubljeni čas«, medtem uživamo v sproščajoči kopeli ali pod curkom vodnomasažne prhe.

Vsak trenutek, preživet v moderni kopalnici, se pretvarja v novo izkušnjo, ki je rešitev za izčrpani organizem. Če se spalnica in kopalnica združita v odprt prostor, se v dom doprinese svežina, ki je namenjena novemu stilu urejanja in tudi samemu namenu. Spalnica s pogledom na kopalnico je moderna in zelo lepa rešitev.