Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Razkošje in kopalnica


Ni treba pojasnjevati, da je kopalnica danes mesto sproščanja. Razkošje tudi ni več tako nedostopno v kopalnici, saj se že ob pomoči majhnih detajlov prostor lahko pretvori v majhen zdraviliški center...

Kopalnice so postale prostrane in razkošje je skorajda samoumevno. A postavlja se vprašanje, kaj je razkošje v kopalnici? Ali so to dragi kopalniški elementi? Drage brisače in ogledala? Mogoče redka umetniška dela? Razkošje naredi kopalnica v celoti! Njeni elementi morajo biti v harmoniji. Vsekakor mora obstajati sinergija elementov, ki na ta način vplivajo na pozitivno in ugodno atmosfero v prostoru.

Kopalnico danes štejemo za drugo dnevno sobo. V njo se vlagajo velika finančna sredstva. Kultura osebne higiene je izpopolnjena glede na želje v zvezi s svobodo duha in telesa. Kaj to pomeni? V kopalnici se ne biva izključno zaradi osebne higiene, pač pa zaradi uživanja. Kopalnica je dobila predznak wellnessa. Vodnomasažne kadi in kabine za prhanje z aromaterapijo niso več novost na tržišču. Pri preurejanju kopalnice se kupci vse pogosteje odločajo za dražje proizvode, ker vedo, v kaj vlagajo. Seveda ob smernicah in priporočilih wellness industrije, ki svetuje vlaganje v zdravje na določene načine, zato takšne odločitve niso presenetljive.

Današnji kopalniški elementi so kvalitetni in zanesljivi. Vrhunske izvedbe, dizajn popolnih linij in materiali predstavljajo garancijo za dolgotrajnost ali tudi za dobro vložen denar. Kot se danes skoraj vsaka ideja lahko pretvori v delo, lahko tudi kopalnica postane popolna zveza edinstvenega in popolnega prostora, v katerem se bo vsak počutil dobro.

Razkošne kadi trenutno vladajo na trgu. S svojim prečudovitim izgledom in dizajnom nas puščajo brez sape. Različnih dimenzij, materialov in barv predstavljajo sanje večine nas.

Kaj pa je s keramičnimi ploščicami? Enaka zgodba kot z vsako drugo kopalniško opremo. Ni je rešitve, ki se ne bi dalo uresničiti. Izdelava keramike je kos vsaki drugi industriji, tako da je na voljo zares prečudovita bogata ponudba. Mozaiki so kot zaseben svet v keramični pisanosti, medtem ko same ploščice kar tekmujejo, katere bodo lepše, bolj posebne, dolgotrajnejše ... Če se spomnimo davnih časov, ko so se v ponudbi nahajale samo bele ploščice, potem je jasno, zakaj imajo danes ploščice povsem drugačno vlogo. Na nek način predpisujejo barvo kopalnice in elementov. Od njih je odvisno tudi, iz katerega materiala bodo kopalniški elementi.

Razkošje v priljubljenem prostoru pa je lahko že malenkost, za katero smo odšteli nekaj več finančnih sredstev. Na primer, okrasna vaza ali svečnik lahko zelo lepo delujeta na izgled kopalnice, če se ujame pravi stil in tematika urejanja.

Razkošje ni nekaj nedosegljivega. Tudi majhne stvari lahko pripomorejo k pojmu popolne kopalnice. Majhni prostori so ravno tako lahko elegantni, pa tudi razkošni. Vse je stvar odnosa elementov in postavitve v prostoru.
Za nekoliko bolj ekstremne razkošne variante kopalnice pride v poštev tudi postavljanje kamina. Kamin pa se lahko postavi samo v velikih prostorih, ki sami po sebi delujejo bolj sveže in posebno.

Kopalnica in razkošje sta idealen par. Gotovo vsi svetovni proizvajalci kopalniške opreme poudarjajo pomembnost kopalnice kot mesta, ki je predvideno za sproščanje. Kopalnice so postale popolne kombinacije tehnike, dizajna in estetike. To je prostor, ki je ustvarjen za nove izkušnje, izkušnje, ki jih vodijo občutki in želje telesa...