Dobrodošli na internetnih straneh wellness-revije Moja kopalnica! >> prijavite se na newsletter

Kopalnice


Barve kot navdih za kopalnice

Home_mk_2012_1_018

Barve so vsepovsod okrog nas. Z njimi živimo, vplivajo na naš organizem in glede na barve usklajujemo prostor, v katerem živimo. Pri izbiri barv vsekakor moramo upoštevati, da so barve med seboj usklajene. Zaradi tega je najbolje vse skupaj najprej 'postaviti na papir' in vnaprej točno določiti, katere barve bodo imele glavno besedo v kopalnici.

Bela barva - večna klasika

Home_mk_2011_2_036

Beli umivalniki, kadi ali kopalniške omarice se zdijo večni, ko gre za urejanje kopalnice. Bela barva je namreč prav gotovo nenadomestljiva, ko se ureja lep prostor in tudi priljubljena kopalnica.

Spalnica s pogledom na kopalnico

Home_mk_2010_2_020

Danes se k urejanju kopalnice pristopa z veliko pozornostjo. Svetuje se posvet z arhitekti in notranjimi oblikovalci in obišče se veliko trgovin s kopalniško opremo. Kopalnica se vse bolj pogosto nahaja neposredno ob spalnici ali je z njo povezana z drsnimi vrati.

Kopalnica in rastline

Home_mk_2010_2_016

Kopalnico se lahko preuredi z majhnim kraljestvom eksotike! Tropske rastline se namreč zelo lepo prilegajo v prostor kopalnice, zlasti primerne so, če želimo iz našega priljubljenega kotička za počitek in sprostitev napraviti nekaj posebnega in drugačnega.

Razkošje in kopalnica

Home_mk_2010_1_032

Ni treba pojasnjevati, da je kopalnica danes mesto sproščanja. Razkošje tudi ni več tako nedostopno v kopalnici, saj se že ob pomoči majhnih detajlov prostor lahko pretvori v majhen zdraviliški center...

Kopalnica živi z barvami

Home_mk_2010_1_011

Kakšne barve bo kopalnica, je odvisno od stila in kopalniških elementov, ki se v njej nahajajo. Pred odločitvijo o barvi je treba izbrati kopalniške elemente. Če bo kopalnica rdeča, modra, zelena ali enostavno bela, razmišljajte o njej kot o prostoru, v katerem boste preživeli veliko časa. V skladu s tem je treba barve pametno izbrati.

Družinske kopalnice

Home_mk_2009_2_036

Planiranje kopalnice ni niti najmanj lahka naloga. Najsi gre za majhno ali veliko kopalnico, je njeno opremljanje zahtevno opravilo, ki ga je treba narediti po predpisanih pravilih, ker bo v nasprotnem v kopalnici nastala nepotrebna zmeda...